Financial Times: Η Ελλάδα τεστάρει την υπομονή των δανειστών

Gazzetta team
Financial Times: Η Ελλάδα τεστάρει την υπομονή των δανειστών
Τι γράφουν τα ξένα Μέσα μετά το αυστηρό τελεσίγραφο στην Ελλάδα - Reuters: Διορία στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή για τη ρύθμιση του χρέους - Εconomist: Το Grexit πλησιάζει
Aυστηρό τελεσίγραφο στην Ελλάδα παρέδωσαν χθες οι εταίροι, ενώ περιμένουν μέσα στην εβδομάδα τις ελληνικές προτάσεις.

Εν τω μεταξύ, η Κυριακή που έρχεται είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας προκειμένου να συμφωνήσει με τους πιστωτές της και να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το Grexit.

Financial Times: Η Ελλάδα τεστάρει την υπομονή των δανειστών

Με κεντρική φωτογραφία τον νέο υπουργό οικονομικών της Ελλάδος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κυκλοφορεί το σημερινό το πρωτοσέλιδο των Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα τεστάρει την υπομονή των δανειστών στο νέο πρόγραμμα βοήθειας».

Ο αρθρογράφος μετέφρασε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ως «τελεσίγραφο πέντε ημερών μέχρις ότου να καταλήξουν σε μια συμφωνία με για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η κατάρρευση».


Liberation: Ελλάδα: Ένα πάθος γαλλικό

Mε πρώτο θέμα το ελληνικό ζήτημα κυκλοφορεί σήμερα και η γαλλική εφημερίδα «Liberation». Με τίτλο «Ελλάδα: ένα γαλλικό πάθος», το άρθρο αναφέρει πως «η παλιά στοργή που ενώνει Ελλάδα και Γαλλία κάνει τους Γάλλους λιγότερο αυστηρούς και περισσότερο ανήσυχους σχετικά με την ελληνική κρίση σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης».


Reuters: Διορία στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή για τη ρύθμιση του χρέους

«Η Ευρωζώνη δίνει διορία στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή για την αντιμετώπιση του χρέους είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος του Reuters μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. «Είναι η τελευταία ευκαιρία της ελληνικής κυβέρνησης για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γλιτώσει το Grexit και να αποφύγει την οικονομική καταστροφή» σχολιάζει το πρακτορείο.



Economist: Το Grexit πλησιάζει

Τις χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές σχολιάζει και ο Economist. «Τώρα οι ηγέτες της Ευρωζώνης προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα μία πρόταση πολύ πιο σκληρή από αυτή που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Το Grexit πλησιάζει» είναι το σχόλιο του περιοδικού.


Πηγή: protothema.gr