Fitch: Το «όχι» στο δημοψήφισμα φέρνει πιο κοντά το Grexit

Gazzetta team
Fitch: Το «όχι» στο δημοψήφισμα φέρνει πιο κοντά το Grexit
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η παραίτηση του Βαρουφάκη δείχνει ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της.

Η επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες ενός μη συντεταγμένου Grexit, σύμφωνα με report του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος υποστηρίζει ότι είναι πιθανή μία συμφωνία Ελλάδας και πιστωτών, αλλά ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος και παραμένει ο κίνδυνος είτε πολιτικών λαθών ή απλά το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές τελικώς να μην «τα βρουν».

Η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνει ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, οι οποίοι μπορεί και να της προσφέρουν μία δέσμευση για ανακούφιση του χρέους.

Πάντως οι πιστωτές δεν πρόκειται να κάνουν μεγάλες υποχωρήσεις για τα προαπαιτούμενα που ζητούν από την Ελλάδα προκειμένου να την χρηματοδοτήσουν. Μάλιστα οι προτάσεις τους μπορεί να συνεχίσουν να μην είναι αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ενδυναμώθηκε από το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη Fitch, υπάρχει κίνδυνος να μην κλειστεί συμφωνία πριν από τις 20 Ιουλίου, δηλαδή όταν η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ...

Πηγή: protothema.gr