Βερολίνο: Η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή

Gazzetta team
Βερολίνο: Η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή
Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε άποψη για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αυτή άλλωστε είναι η βάση υπό την οποία προσερχόμαστε σε συνομιλίες με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Το κούρεμα του χρέους δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων για εμάς, δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας
Η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή, περιμένουμε προτάσεις από την ελληνική πλευρά είπε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος, εκφράζοντας την πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε ακόμα πως οι συνθήκες με την Αθήνα δεν έχουν ακόμα εκπληρωθεί: «Δεν υπάρχει ακόμα βάση για νέες διαπραγματεύσεις», είπε ο κύριος Ζάιμπερτ.

Το κούρεμα του χρέους δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων για εμάς, τόνισε ο κύριος Ζάιμπερτ: «Δεν υπάρχει λόγος για αναδιάρθρωση του χρέους».

Απαντώντας σε ερώτηση για την παραίτηση Βαρουφάκη, δήλωσε πως «οι θέσεις και όχι οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικές για τη Γερμανία».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η Γερμανία άποψη για το χρέος της Ελλάδας. Άποψή μας είναι ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αυτή είναι άλλωστε και η βάση υπό την οποία προσερχόμαστε σε συνομιλίες με την Ελλάδα, δήλωσε ο κύριος Γιέγκερ και πρόσθεσε «άλλωστε, κάτι διαφορετικό δεν θα είχε την έγκριση της Μπούντεσταγκ».

Πηγή: protothema.gr