Ιδρυμα Κ. Καραμανλή: Εκτός Ευρώπης υπάρχει η απόλυτη καταστροφή

Gazzetta team
Ιδρυμα Κ. Καραμανλή: Εκτός Ευρώπης υπάρχει η απόλυτη καταστροφή
Παρέμβαση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη με την υπόμνηση της πολιτικής παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έκανε το ομώνυμο Ιδρυμα.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρώπη πριν από 36 χρόνια διότι αυτό απαιτούσε – και εξακολουθεί να απαιτεί – το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης και Αχιλλέας Καραμανλής.

«Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Οπως αναφέρει ο Ιδρυμα «έχει πλέον αποδειχτεί ότι μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη αυτή κρίση. Από πουθενά αλλού δεν μπορούμε να έχουμε ούτε βοήθεια, ούτε υποστήριξη, ούτε ελπίδα».

Τονίζουν ότι «η Ελλάδα μόνο ως πλήρες και ισότιμο μέλος μιας Ενωμένης Ευρώπης μπορεί να έχει οικονομική ανάπτυξη, ομαλό δημοκρατικό βίο και εξωτερική ασφάλεια. Αυτά δηλαδή που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Γι’ αυτό και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν έχει υιοθετήσει πλήρως αυτή την επιλογή του Κ. Καραμανλή». Προειδοποιούν ότι «σήμερα όμως, όλα αυτά απειλούνται».

Οι κ.κ Μολυβιάτης και Αχ. Καραμανλής αναγνωρίζουν ότι «η μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών έχει οδυνηρές συνέπειες για όλους σχεδόν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ιδίως για τους νέους» και επισημαίνουν με έμφαση ότι «εάν σήμερα, μέσα στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε μια κρίση, έξω από την Ευρώπη δεν υπάρχει παρά η απόλυτη καταστροφή».

Και καταλήγουν υπογραμμίζοντας πως «είναι στο χέρι της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα να αποτρέψει με την ψήφο του την προσεχή Κυριακή αυτήν την καταστροφή και να εξασφαλίσει το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη».

Πηγή: iefimerida.gr