Στα απλήρωτα συνεργεία «χάνεται» η ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ.
Το 70% των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙΑΣ είναι εκτός λειτουργίας λόγω στεγνών ταμείων της ΕΛ.ΑΣ. και έλλειψης κονδυλίου περίπου 100.000 ευρώ μηνιαίως για την επισκευή τους. Ελλοχεύει άμεσα ο κίνδυνος έξαρσης της εγκληματικότητας, αφού ουσιαστικά η κεντρική ομάδα αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ. έχει ουσιαστικά εξουδετερωθεί.
Από τα 1.200 δίτροχα της Αστυνομίας περίπου 750 είναι εκτός λειτουργίας, ένας πρωτοφανής αριθμός για τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Η κατάσταση μάλιστα τείνει να επιδεινωθεί αφού επιχειρείται οι εναπομείνασες μηχανές να καλύπτουν το «κενό» στις περιπολίες
Και σε άλλες περιόδους έλλειψης κονδυλίων είχε παρουσιασθεί το φαινόμενο 200-400 μοτοσικλέτες της εν λόγω ομάδας δίτροχης αστυνόμευσης. Όμως πρώτη φορά έχει ακινητοποιηθεί τέτοιο μεγάλο ποσοστό μοτοσικλετών. Παράλληλα τέτοιου είδους προβλήματα λόγω έλλειψης «ρευστού» έχουν παρουσιασθεί και στα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε είδη καθημερινής χρήσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι σε αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες δεν εκτυπώνονται υπηρεσιακά έγγραφα λόγω έλλειψης μελανιού.
Πηγή: tovima.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ραγδαίες εξελίξεις στην εξαφάνιση του μικρού Μπεν: DNA σε άνδρα που λέει πως είναι το χαμένο παιδί
- Δολοφονία στην Καλαμαριά: Σήμερα η κρίσιμη απολογία του 23χρονου – «Ήμουν σε άμυνα» υποστηρίζει
- Τσαμπουκάδες στην Εγνατία: Οδηγός λεωφορείου κάνει... τόπι στο ξύλο οδηγό ΙΧ που πάρκαρε σε λεωφορειολωρίδα (vid)