«Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά τίποτε δεν χαρίζεται»

Gazzetta team
«Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά τίποτε δεν χαρίζεται»
Ο Αυστριακός Καγκελάριος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αλέξη Τσίπρα, στη Ρίγα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει στο ευρώ"».

Τα παραπάνω ανέφερε την Παρασκευή ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τη Ρίγα, σημειώνοντας παράλληλα ότι γνωρίζει πως «υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια».

Μετά τη συνάντηση που είχε στη Λετονία με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Φάιμαν είπε πως με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζήτησαν για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Αθήνα μέσα στον Ιούνιο και για την οποία γίνεται τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές συντονισμός ως προς τον ακριβή χρόνο.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, μια συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας θα πρέπει να την αποφασίσει το ίδιο το Eurogroup, ενώ ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα «πολύ εντατικό στάδιο», σημειώνοντας ότι η επιθυμία του είναι να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα πρέπει να καταφέρει να εξαλείψει τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσει τα χρήματα, με σαφείς συνταγές και με προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί από κοινού και προς τούτο είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Τίποτε δεν χαρίζεται», κατέληξε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Πηγή: protothema.gr