Καρχαρίες τριών μέτρων κολυμπούν στα ανοιχτά των ακτών

Gazzetta team
Καρχαρίες τριών μέτρων κολυμπούν στα ανοιχτά των ακτών
Οι porbeagles, όπως ονομάζεται η ράτσα τους, σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή από τους λουόμενους, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί ποτέ να έχουν επιτεθεί σε άνθρωπο.

Τεραστίων διαστάσεων καρχαρίες, μήκους έως και τριών μέτρων, εντοπίστηκαν από ψαράδες στα ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης. Με μαγάλα σαγόνια, τεράστια δόντια και ραχιαία πτερύγια, τα ψάρια στο παρελθόν παραπλάνησαν κάποιους που έκαναν λόγο για λευκούς καρχαρίες, ωστόσο, οι κολυμβητές μπορούν να είναι ήσυχοι ότι είναι λιγότερο... επικίνδυνοι! Οι porbeagles, όπως ονομάζεται η ράτσα τους, σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή από τους λουόμενους, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί ποτέ να έχουν επιτεθεί σε άνθρωπο.

Ο Mark Nelson, ένας ερασιτέχνης ψαράς από στην Ουαλία, ήταν αρκετά κοντά στο λιμάνι όταν έπιασε έναν καρχαρία νωρίτερα αυτό το μήνα. Μάλιστα, ο καρχαρίας ήταν τόσο μεγάλος που δεν χωρούσε να μπει στο σκάφος του και μετά από μια μάχη, που διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα, ο Nelson τον άφησε να διαφύγει.

Μάλιστα, η εν λόγω ράτσα καρχαριών ανήκει στα είδη υπό εξαφάνιση. Πάντως, από το 1847 μόλις δύο επιθέσεις καρχαριών έχουν καταγραφεί σε βρετανικά ύδατα, χωρίς καμία από τις δύο να είναι θανατηφόρα.

Πηγή: protothema.gr