Κόλαση στη Βαλτιμόρη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη

Gazzetta team
Κόλαση στη Βαλτιμόρη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Βαλτιμόρη τις τελευταίες ώρες, καθώς μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, Αφροαμερικανού που πέθανε εξαιτίας των αστυνομικών, υπήρξαν σοβαρές συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αρχές, με δεκαπέντε αστυνομικούς να αναφέρονται προς στιγμήν ως τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες 27 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα.

Τέσσερις μεγάλες φωτιές καίνε αυτή την ώρα σε ολόκληρη την πόλη, ενώ οι διαδηλωτές μαχαιρώνουν τις μάνικες για να αποτρέψουν την πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της!

Μαγαζιά έχουν λεηλατηθεί, άλλα έχουν καεί ολοσχερώς και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να δέχονται βροχή από πέτρες, τούβλα και κάθε λογής αντικείμενο.

Ένα μεγάλο οίκημα που που προοριζόταν για γηροκομείο έχει τυλιχτεί στις φλόγες και η πυροσβεστική πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά


Οργισμένοι από ακόμη ένα θάνατο Αφροαμερικανού στα χέρια αστυνομικών, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, έσπασαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και σπρέι πιπεριού, για να τους απομακρύνουν. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από αυτοκίνητα που καίγονται, αλλά ακόμη και από ένα κατάστημα το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κυβερνήτης Χόγκαν προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης.

Νωρίτερα, η νέα Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στη Βαλτιμόρη και τόνισε πως το υπουργείο της είναι έτοιμο να προσφέρει κάθε βοήθεια στις τοπικές αρχές, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Στην ίδια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ομπάμα συνομίλησε με την δήμαρχο της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ, σχετικά με τις ταραχές.

Πάντως οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως τις τελευταίες μέρες είχαν λάβει απειλητικά τηλεφωνήματα από τοπικές εγκληματικές οργανώσεις, ότι θα εκμεταλλεύονταν τη σημερινή συγκυρία για να σκοτώσουν κάποιο άνθρωπο της αστυνομίας.






















Πηγή: protothema.gr