«Δεν αποφυλακίζεται όποιος αρνηθεί να φορέσει βραχιολάκι»

Gazzetta team
«Δεν αποφυλακίζεται όποιος αρνηθεί να φορέσει βραχιολάκι»
Στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις κρατουμένων για ένταξη στο μέτρο - Τόσο βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν αφορούν 1-2 περιπτώσεις σχολίασε για την υπόθεση Ξηρού

Ξεκάθαρος ότι όποιος κρατούμενος δεν δεχθεί να φορέσει «βραχιολάκι» δεν θα αποφυλακίζεται εμφανίστηκε την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ οίκον περιορισμός του» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης η διάταξη για το βραχιολάκι δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς όπως είπε χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προσθέτοντας ότι η διάταξη δυνητικά καλύπτει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Κληθείς να τοποθετηθεί μιλώντας στο MEGA για το αν η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική για τον Σάββα Ξηρό ο υπουργός Δικαιοσύνης - χωρίς να τον κατονομάσει - σημείωσε ότι «τόσο βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις». Όπως παραδέχθηκε «είναι αλήθεια ότι ορισμένες διεκδικήσεις συσχετίζονται με κοινωνικές διεκδικήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται».

Όταν ρωτήθηκε γιατί να δοθεί προτεραιότητα στην αποφυλάκιση Ξηρού αντί για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης ο Νίκος Παρασκευόπολος είπε ότι «ο νόμος για την απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μια νομοθετική προτεραιότητα ενώ η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης θέλει στελέχωση, χρήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε, και δεν απαιτούσε νομοθετική πρωτοβουλία».

Επέμεινε, δε, στη δήλωσή του ότι θα κάνει διάλογο ακόμα και με τρομοκράτες λέγοντας ότι «θα κάνω διάλογο με οποιονδήποτε για να γλιτώσω τη βία και να υπάρξει νομιμότητα».

Μιλώντας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι εξετάζονται λύσεις για να μην συνεχιστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μιλώντας, επίσης, για άλλο χώρο που δεν θα είναι αυτή του χώρου τελετών του Εφετείου Αθηνών.


Πηγή: protothema.gr