Ο Πάγκαλος τα χώνει στις ΗΠΑ για Ξηρό

Gazzetta team
Ο Πάγκαλος τα χώνει στις ΗΠΑ για Ξηρό
Μιλά για την αποφυλάκιση Ξηρού, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη στάση της κυβέρνησης.

Για τη διάταξη περί αποφυλάκισης Ξηρού, την αντίδραση των Αμερικανών και την απάντηση της κυβέρνησης μίλησε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Η συμπεριφορά των Αμερικάνων είναι απαράδεκτη από διπλωματική άποψη, αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα ουσίας. Δηλαδή, μας κατατάσσουν οι Αμερικανοί πλέον στη θέση των εχθρών», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Πάγκαλος και συνέχισε, αναφέροντας:

«Αυτή τη θρασύτητα που επέδειξαν οι Αμερικανοί, τη δικαιολογώ μόνο από το γεγονός ότι πρώτον, τους αγγίζει βαθύτατα το θέμα, δεύτερον, είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως και τρίτον, περιφρονούν βαθύτατα και εχθρεύονται την ελληνική κυβέρνηση, θεωρούν συνεργάτες των τρομοκρατών και έχουν κάποιο λόγο να το θεωρούν έτσι, γιατί τρεις μήνες μετά την ορκωμοσία τους δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο. Ξέρετε κανένα άλλο νομοθέτημα; Πρώτη τους προτεραιότητα ήταν να δημιουργήσουν τις συνθήκες αποφυλάκισης του Ξηρού».


Στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στο προφίλ του Ξηρού, χαρακτηρίζοντάς τον αξιολύπητο και αμετανόητο.

«Γεννιούνται διάφορα ερωτήματα, ο κ. Ξηρός είναι κάποιος ο οποίος είναι πράγματι αξιολύπητος, αλλά δεν έχει ποτέ μετανοήσει, έχει σκοτώσει επτά ανθρώπους, δεν έχει ποτέ ζητήσει συγνώμη και είναι ο αδερφός ενός τύπου, ο οποίος έβγαινε έξω, γιατί το είχε επιτύχει λόγω της χθαμαλότητας και της ανοησίας του ελληνικού κράτους και γύριζε από δω κι από κει και ξαφνικά την κοπάνησε κι άρχισε να οργανώνει ένοπλο αντίσταση εναντίον του κράτους. Τι είναι αυτά τα πράγματα, δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Δηλαδή, το θέμα είναι μόνο και μόνο πώς θα εξοφλήσουμε τις επιταγές που έχουμε υπογράψει στις διάφορες μικροομάδες των νοσταλγών της τρομοκρατίας και των υποστηρικτών της τρομοκρατίας; Γιατί περί αυτού πρόκειται».

«Και στην Κούβα να πάμε να μας στείλουν μπαλέτα»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ανοιχτός σε βοήθεια, ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για τα γεγονότα με εμφάνιση στη Βουλή. Είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει έναν απολογισμό με κάποια εμφάνιση στη Βουλή, του πρωθυπουργού, ο οποίος να εξηγήσει τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση σε αυτά τα ανορθόδοξα θέατρα; Είμαι υπέρ να απευθυνθούμε και στους Ρώσους και τους Κινέζους, τους Ιρανούς και στη Μέση Ανατολή και να διερευνήσουμε παντού. Και στην Κούβα να πάμε, να μας στείλουνμπαλέτα, παντού να πάμε. Εγώ θα έλεγα να βγει ο πρωθυπουργός και να μας κάνει μια ανάλυση, όλα αυτά τα ανορθόδοξα πράγματα, θα είναι και ευχάριστο, να μας ανοίξει κι ένα παράθυρο να αναπνεύσουμε λιγάκι, να δούμε από αυτούς τους κερατάδες τους Γερμανούς που μας μισούνε ξαφνικά, δεν μας δίνουν τα λεφτά που μας χρωστάνε και ζητάνε τα λεφτά που τους χρωστάμε εμείς. Άκου αναίδεια! Θέλουν τα λεφτά που τους χρωστάμε εμείς και δεν μας δίνουν τα λεφτά που τους χρωστάμε προ εξήντα ετών! Υπάρχουν οι Αμερικάνοι, οι οποίοι μας θύμισαν οι ίδιοι την παρουσία τους, γιατί οι Αμερικάνοι φονιάδες θεωρούν ότι τους είχαμε ξεχάσει και τους γλείφαμε από πάνω μέχρι κάτω».

«Φοβάμαι μήπως γίνουμε... σκατοχωριό»

Στο τέλος της συνέντευξης ο κύριος Πάγκαλος εξέφρασε την ανησυχία του για τη χώρα, λέγοντας ότι έχουμε γίνει «Αλβανία έχουμε γίνει, χωρίς Έμβερ Χότζα, γιατί ο Έμβερ Χότζα ήταν προσωπικότητα»...

«Τώρα ξαφνικά ανακαλύψαμε ξανά τους Αμερικάνους φονιάδες των λαών και θα αρχίσουμε μετά να τους βρίζουμε πάλι, γιατί τόλμησαν να αγγίξουν τον Ξηρό και τα άλλα παιδιά της παρέας των Εξαρχείων και κάπως πάμε να παρηγορηθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει έναν διεθνή ορίζοντα.

Αλλιώς, τι Αλβανία έχουμε γίνει; Φοβούμαι ότι Αλβανία έχουμε γίνει, χωρίς Έμβερ Χότζα, γιατί ο Έμβερ Χότζα ήταν προσωπικότητα. Φοβούμαι μήπως γίνουμε μουτ κατούμ που λέμε εμείς οι Αρβανίτες, δηλαδή σκατοχωριό, για να περιγραφεί μια πολύ απελπισμένη κατάσταση».

Πηγή: protothema.gr