Το «Paris Group» ανοίγει το δρόμο για έκτακτο EuroWorking Group

Gazzetta team
Το «Paris Group» ανοίγει το δρόμο για έκτακτο EuroWorking Group
Και ξαφνικά... πρόοδος στις συνομιλίες - «Eίμαστε αισιόδοξοι, υπάρχουν όμως και δυσκολίες» λένε πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση
Μηνύματα προόδου φτάνουν ξαφνικά από τις διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, καθώς πληροφορίες από πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση κάνουν λόγο τώρα ακόμα και για ένα έκτακτο EuroWorking Group πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Παρασκευή.

Αν τελικώς επιβεβαιωθεί και επισήμως από τις Βρυξέλλες η πληροφορία αυτή, για την Αθήνα θα σημαίνει μία θετική εξέλιξη, η οποία, στην παρούσα φάση, θα ήταν η επιβεβαίωση τουλάχιστον πως επήλθε επιτέλους μια πρώτη πρόοδος, έπειτα από 2,5 μήνες διαπραγματεύσεων -με προοπτική μιας τελικής συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες- ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την εκταμίευση ενός μέρους, τουλάχιστον, των δόσεων.

Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο και το θρίλερ συνεχίζεται αφού, μετά την πρώτη επαφή που είχαν χθες στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους θεσμούς, αρμόδια πηγή ανέφερε πως «είμαστε αισιόδοξοι, αλλά υπάρχουν ακόμα δυσκολίες», δείχνοντας πως οι συζητήσεις μπορεί να βγήκαν από το τέλμα όπου είχαν βαλτώσει επί μήνες, αλλά δεν έχουν ακόμη πατήσει σε στέρεο έδαφος.

Πηγή: protothema.gr