Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Gazzetta team
Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου
Τα μέλη του συμβουλίου επέβαλαν στην κατηγορουμένη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Εκτός φυλακής θα βρεθεί η Α. Τσάκαλου, μητέρα των αδελφών Τσάκαλου οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η κατηγορουμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αποφυλακίζεται τώρα, λίγες εβδομάδες μετά την προφυλάκισή της με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ειδικότερα, το συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου με ψήφους 2-1.Τα μέλη του συμβουλίου επέβαλαν στην κατηγορουμένη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Α. Τσάκαλου στη Σαλαμίνα είχε συλληφθεί η 22χρονη Αγγελική που φέρεται ως πρόσωπο κλειδί στο σχέδιο απόδρασης του Χρ. Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Δεν μπορούσα να της κλείσω την πόρτα, ήταν φίλη του γιου μου» είχε υποστηρίξει στην απολογία της που αποκάλυψε το «Θέμα» η Α. Τσάκαλου, μιλώντας για την 22χρονη Αγγελική και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέφυγε σο σπίτι της οικογένειας στη Σαλαμίνα.

Αυτή την ώρα το συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει για την τύχη της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με αίτημα την αποφυλάκιση των δυο κατηγορουμένων, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Με δήλωσή του ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης δικηγόρος στην υπόθεση απευθύνει – όπως λέει - «έκκληση προς τα αρμόδια συμβούλια εφετών» που κρίνουν τις αιτήσεις των δυο γυναικών.

«Παρακαλούμε, για την άμεση έκδοση των σχετικών βουλευμάτων, με την ελπίδα αποδοχής των προσφυγών, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των απεργών πείνας» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει: «Χαρακτηριστικά, αναφέρω ότι οι παλμοί της καρδιάς του απεργού πείνας Μιχάλη Νικολόπουλου κατέβηκαν στους 29.Το αίτημα αυτό έχει χαρακτήρα ανθρωπιστικό και όχι δικονομικό».

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε τα εξής: «Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δέχεται την προσφυγή που καταθέσαμε μαζί με τους συναδέλφους κκ. Φραγκίσκο Ραγκούση και Θεόδωρο Μαντά και αποφυλακίζει την κ. Αθηνά Τσάκαλου. Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

Πηγή: protothema.gr