Σαμαράς: Ηρθαμε να συζητήσουμε για τη διαπραγμάτευση και για συναίνεση και εισπράξαμε ύβρεις

Gazzetta team
Σαμαράς: Ηρθαμε να συζητήσουμε για τη διαπραγμάτευση και για συναίνεση και εισπράξαμε ύβρεις
Ειπε πως η ΝΔ, «δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένοι από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια αλλά θέλουν διχασμό».

Τα παραπάνω ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από τη θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Έπειτα από την αποχώρηση της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας, με αφορμή τα σχόλια της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και την απόφασή της να δώσει τον λόγο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το κόμμα του, «δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένοι από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια αλλά θέλουν διχασμό».

«Σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων για προσπάθεια συναίνεσης. Αντ' αυτού εισπράξαμε ύβρεις και δεν φτάνει αυτό η πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένοι από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια αλλά θέλουν διχασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε τον παν να μην συμβεί ποτέ γιατί το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων στα δύσκολα μπορεί να είναι ενωμένοι και ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει».

«Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις σε εάν περιβάλλον όπου όσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο εκπρόσωπος της ΧΑ έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ομιλεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη αυτή τη συζήτηση».

«Αλλά επειδή πιστεύω ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς θα περιφρουρήσουμε τη βουλή των Ελλήνων από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα. Νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής, ωστόσο, ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε να απαντήσει και αποχώρησε από το κοινοβούλιο.