Βενιζέλος: Μην περιμένε βοήθεια ούτε για τη «γυριστή» ούτε για την καταστροφή

Gazzetta team
Βενιζέλος: Μην περιμένε βοήθεια ούτε για τη «γυριστή» ούτε για την καταστροφή
Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έκρυβε το κείμενο της παράτασης του Μνημονίου «για να μην φανεί ότι της πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ».

Να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον κάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κυβέρνηση, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έκρυβε το κείμενο της παράτασης του Μνημονίου «για να μην φανεί ότι της πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ» και -όπως τόνισε- τώρα παρακαλάει για το 1,2 δισ. ευρώ.

«Ωραία διαπραγμάτευση», είπε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αντί να συνεχίσει από εκεί που ήταν η χώρα την παραμονή των εκλογών, «την βύθισε θίσατε ακόμη περισσότερο στο Μνημόνιο, με μόνη προοπτική το τρίτο Μνημόνιο».

«Κύριε Τσίπρα, ζητάτε να σας χειροκροτήσουμε για να καταστρέψετε τη χώρα; Ή για να την κάνετε γυριστή χωρίς πολιτικό κόστος;», τόνισε και πρόσθεσε πως στηρίζει την εθνική στρατηγική, αλλά όχι τον τυχοδιωκτισμό, την αλαζονεία και την ανευθυνότητα.

«Φάγατε δύο πολύτιμους μήνες, παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Γυρίζουμε στο 2009. Τα μασάτε, κ.Τσίπρα, με παραμετρικές αλλαγές στις συμφωνίες του 2012», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: protothema.gr