Όταν η Γη έσβησε τα φώτα (vid)

Gazzetta team
Όταν η Γη έσβησε τα φώτα (vid)
Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σίδνεϊ και τη Μόσχα, όλος ο πλανήτης συμμετείχε το Σάββατο στην «Ώρα της Γης», την περιβαλλοντική προσπάθεια που οργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF). Περίπου 4.000 πόλεις και 1.200 μνημεία σε 125 χώρες τήρησαν την Ωρα της Γης, έναντι 88 χωρών που μετείχαν πέρσι στην έκκληση του WWF.

Το «σύνθημα» για την έναρξη της Ώρας της Γης και το σβήσιμο των φώτων έδωσε το Σίδνεϊ από τις 12.30 (ώρα Ελλάδας, 20.30 τοπική ώρα) το μεσημέρι του Σαββάτου. Ακολούθησαν οι χώρες της Ασίας και της Ευρώπη, ενώ η Αμερική πήρε τη σκυτάλη αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Oι Πυραμίδες και η Σφίγγα στην Αίγυπτο, η πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι και το Κολοσαίο στη Ρώμη, το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, το μνημείο της Χιροσίμα, η πύλη του Βραδεμβούργου στο Μόναχο αλλά και ο Παρθενώνας, ο Λευκός Πύργος, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Παλαμίδι στο Ναύπλιο και δεκάδες άλλα μνημεία και μεγάλα κτήρια στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Ν.Κορέας , της Βρετανίας και αλλού παρέμειναν σκοτεινά για μια ώρα .

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ξεκινήσει από το Σίδνεϊ το 2007 και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα ήταν στην τρίτη θέση στην άτυπη παγκόσμια κατάταξη χωρών ως προς τη συμμετοχή των πόλεων και φορέων τους στο θεσμό.

Πηγή: koolnews.gr