«Η μόνη επιλογή του Τσίπρα είναι να γίνει καπιταλιστής»

Gazzetta team
«Η μόνη επιλογή του Τσίπρα είναι να γίνει καπιταλιστής»
The Times: Πώς ο έλληνας πρωθυπουργός θα αποφύγει την καταστροφή

Οι αμέσως επόμενες μέρες θα δείξουν αν η Ελλάδα έχει μια πιθανότητα να παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη, επισημαίνει σε άρθρο του στους Times, o γνωστός αρθρογράφος της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο μήνες του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία ήταν «χαμένοι» και σημειώνει πως ο έλληγας πρωθυπουργός φαίνεται να πείστηκε τελικά ότι η αναζήτηση περί «λευκών επιταγών» ήταν μάταιη. Όπως αναφέρει, η γερμανίδα καγκελάριος και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμιά βοήθεια εκτός αν δεν συμμορφωθεί με τους όρους που της έχουν τεθεί εξηγώντας το γιατί: «Η ευρωζώνη είναι ένωση από 19 κράτη-μέλη και έχει κανόνες».

Στο άρθρο του με τίτλο «Η μόνη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει την καταστροφή είναι να γίνει καπιταλιστής», ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο πιο σημαντικός όρος που έχει τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμιά βοήθεια εκτός αν δεν συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες και τονίζει ότι η χώρα μας πρέπει να επανακτήσει την ικανότητα να αυτοχρηματοδοτείται στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: newsbeast.gr