Έξαλλος ο Α. Τσίπρας, καταργεί τη Σούπερ Λίγκα και την μετονομάζει σε Υπέρ-Λίγκα

Gazzetta team
Έξαλλος ο Α. Τσίπρας, καταργεί τη Σούπερ Λίγκα και την μετονομάζει σε Υπέρ-Λίγκα
Το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι αποφασισμένη να φτάσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το θέμα των κρουσμάτων βίας και διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι, η εισήγηση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μέχρι και την επόμενη Τετάρτη δεν θα είναι το μοναδικό μέτρο της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, δίχως να φοβάται ακόμα και τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. Όπως σημειώνουν μάλιστα κύκλοι της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει να καταργήσει οριστικά τη Σούπερ Λίγκα, η οποία θα επανιδρυθεί και θα μετονομαστεί σε Υπέρ-Λίγκα.

Το νέο πρωτάθλημα της Υπέρ-Λίγκας αναμένεται να έχει τεράστιες διαφορές με τον τρόπο που λειτουργούσε το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μέχρι και σήμερα. Όπως εξηγούν πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όλα τα γήπεδα θα μετονομαστούν πλέον σε στάδια, οι διαιτητές θα λέγονται στο εξής άρχοντες του αγώνα και ο πρωταθλητής θα αποκαλείται πια τροπαιούχος. Ακόμη, οι αγωνιστικές θα ονομάζονται αγωνιστικές ημέρες, οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες, κίτρινες και κόκκινες ποινές και τα φάουλ απλώς ποινές. Επιπρόσθετα, ο πολυτιμότερος παίκτης κάθε αναμέτρησης θα καλείται πια καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης και οι εξέδρες, κερκίδες.

«Όπως και στο μέτωπο της οικονομίας και στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, έτσι και στο φλέγον ζήτημα της βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου δείξαμε πως έχουμε διάθεση να προχωρήσουμε σε ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές. Θεωρούμε πως η Υπέρ-Λίγκα θα αποτελέσει ένα πρότυπο πρωταθλήματος στον τρόπο λειτουργίας του, το οποίο θα ζηλέψουν και προηγμένες χώρες της Ευρώπης», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης για να συμπληρώσει πως «για ακόμη μια φορά αποδείξαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα των περασμένων ετών».

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου του «Κουλουριού» σχετικά με τις ομοιότητες της Σούπερ Λίγκας και της Υπέρ-Λίγκας, ο κ. Σακελλαρίδης ενοχλημένος σημείωσε: «μόνο ένας υποκριτής δεν θα έβλεπε την τόσο σημαντική παύλα ανάμεσα στις λέξεις Υπέρ και Λίγκα, η οποία δεν υπήρχε στην προηγούμενη ονομασία. Ντροπή».

(σ.σ: Το κείμενο είναι σατιρικό)

Πηγή: tokoulouri.com