Πεντάγωνο: Αυτιστικός ο Ρώσος πρόεδρος;

Gazzetta team
Πεντάγωνο: Αυτιστικός ο Ρώσος πρόεδρος;
Ο Πούτιν πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, που επηρεάζει όλες τις αποφάσεις του...

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση που μετέδωσαν πρώτα τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα απόρρητη έκθεση του Πενταγώνου, σύμφωνα με την οποία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει από το 2008 από το σύνδρομο Άσπεργκερ.

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μία αυτιστική διαταραχή, που «επηρεάζει όλες του τις αποφάσεις».




Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CBS, ένα think tank του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανέλαβε να μελετήσει την συμπεριφορά και τις χειρονομίες του Πούτιν από τις δημόσιες εμφανίσεις του στη διάρκεια του 2000. Όπως αναφέρει η έκθεση, «η νευρολογική ανάπτυξη του Πούτιν -που ήταν πολύ σημαντική- διακόπτεται κατά τη βρεφική ηλικία», καθώς υπέστη «προσβολή» στον εγκέφαλό του, ενώ ήταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας του, η οποία ίσως υπέστη μικρό εγκεφαλικό, την περίοδο της εγκυμοσύνης της!

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το σύνδρομο Άσπεργκερ μπορεί να έχει επηρεάσει τον τρόπο, με τον οποίο ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου σκέφτεται, αλλά και το πώς κινείται η δεξιά πλευρά του σώματός του.

Επίσης, τα άτομα με το σύνδρομο αυτό αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε επίπεδο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης, συχνά δυσκολεύονται να διαχειριστούν αισθητηριακά ερεθίσματα (ήχους ή οσμές) και ορισμένοι εμφανίζουν διάσπαση προσοχής, κινητική αδεξιότητα, ακόμη και μαθησιακές δυσκολίες.

Πηγή: protothema.gr