Ψηφίστηκαν 42 επί παντός επιστητού

Gazzetta team
Ψηφίστηκαν 42 επί παντός επιστητού
Σαράντα δύο τροπολογίες με πολλαπλάσιες διατάξεις, υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, μαζί με το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις.

Οι τροπολογίες υπερψηφίστηκαν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θετική ψήφο έδωσαν σε ορισμένες απ' αυτές και τα κόμματα που συμμετείχαν στη διαδικασία (ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ), καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είχαν αποχωρήσει, ενώ η Χρυσή Αυγή δεν μετείχε στις ψηφοφορίες.

Ανάμεσα στις τροπολογίες, ξεχωρίζει εκείνη που αφορά τη σύμβαση της κινεζικής Cosco με τον ΟΛΠ, για την επέκταση της εταιρείας στο δεύτερο και τρίτο προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΔΗΜΑΡ.

Ως υπόδειγμα νομοθέτησης με καθαρά προεκλογικούς σκοπούς, αντιμετώπισε η αξιωματική αντιπολίτευση την τροπολογία για τη δημιουργία δημοτικού κοιμητηρίου της Γλυφάδας σε χώρο που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που υπενθύμιζε την υφιστάμενη χωροθέτηση του νεκροταφείου στο χώρο του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, ο υπουργός Άμυνας ο Νίκος Δένδιας αντέταξε τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο γεγονός «για την καθημερινότητα των κατοίκων της παραθαλάσσιας ζώνης».

Διαβάστε εδώ ποιες είναι οι 42 τροπολογίες που ψηφίστηκαν...