Penny & The Swingin' Cats: Το ρετρό τους πάει πολύ! (vid)

Gazzetta team
Penny & The Swingin' Cats: Το ρετρό τους πάει πολύ! (vid)
Το γκρουπ που έκανε το swing μόδα κάνει μια τελευταία εμφάνιση στο Tin Pan Alley στις 26 Δεκεμβρίου και υπόσχεται χορευτική διάθεση με πολύ «Εξωτικό χαρμάνι».

Όταν εμφανίστηκαν στο προσκήνιο το 2009 οι "Penny & The Swingin' Cats" το swing δεν ήταν ακόμα μόδα και το rockabilly το νοσταλγούσαν μόνο λίγοι. Από τότε μέχρι σήμερα το γκρουπ, που ανέλαβε να αναβιώσει τους ήχους του '30 και του '40, έχει ήδη ένα δίσκο στις αποσκευές του, συνεχίζει τα live σε όλη τη χώρα και το swing έχει γίνει κάτι παραπάνω από hot.

Οι αγαπημένες μας γάτες δεν είναι πια μόνο swing και rock n' roll, αλλά παραμένουν πάντα “retro” όπως είναι ο τίτλος του δίσκου τους. Έξι μουσικοί επί σκηνής, με δύο κιθάρες, μια τρομπέτα, ένα τενόρο σαξόφωνο, ένα κοντραμπάσο, τύμπανα και τη leader Πέννυ Μπαλταζή στο κέντρο - η μπάντα «κεντάει» και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Παίζει το «Εξωτικό χαρμάνι» και ξεσηκώνει το κοινό όταν το μπλέκει με τραγούδια που το συγκινούν, από όλες τις εποχές. Κάπως έτσι θα ανακατεύονται το "Crazy Girl" του Μίμη Πλέσσα με το “I put a spell on you” και τη «Σκλάβα» των Μουζάκη-Γιαννακόπουλου. Κι αυτά είναι μερικά μόνο από όσα θα ακούσουμε σ’ αυτή την παράσταση που και μέσα από τον τίτλο της - «Μερικοί το προτιμούν... ρετρό!» - υπόσχεται νοσταλγία και πολύ στιλ, ενώ κλείνει το μάτι σε όλους όσοοι αγαπούν το glam μιας άλλης εποχής. Μετά τις sold out εμφανίσεις τους στο Tin Pan alley, μπορείς να απολαύσεις το γκρουπ σε μια τελευταία γιορτινή βραδιά στις 26 Δεκεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr