Στα Τρίκαλα τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Gazzetta team
Στα Τρίκαλα τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό
Θα δοκιμάσουν πρώτα στον κόσμο την κυκλοφορία αυτοματοποιημένων μέσων μαζικής μεταφοράς χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον.

Η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε ως «ο πρώτος παγκόσμιος πιλότος για την κυκλοφορία αυτοματοποιημένων μέσων μαζικής μεταφοράς χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil2, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της e-Trikala A.E. Χριστόφορος Ρόμπος.

Ο Crister Mattson σύμβουλος της Ε.Ε. σε θέματα ευρυζωνικότητας, υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου πως όταν ήρθε πρώτη φορά στα Τρίκαλα το 2008, η πόλη και η e-Trikala A.E. ξεκινούσε δειλά τα έργα ευρυζωνικότητας. Ο σημερινός δήμαρχος και τότε αντιδήμαρχος είχε ξεκινήσει, το πρώτο Ασύρματο Δίκτυο της πόλης με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια, βρίσκει την πόλη να καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο με την πιλοτική κυκλοφορία αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς χωρίς οδηγό. «Από την πλευρά μoυ, ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ευρυζωνικότητας, σας προτρέπω να συνεχίσετε», είπε.

Η πιλοτική χρήση τους θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 έως το Φεβρουάριο του 2016, με συνολική διάρκεια δοκιμών τους έξι μήνες.

Πηγή: protothema.gr