Αίγυπτος: Στην φυλακή 20 υποστηρικτές του Μόρσι

Gazzetta team
Αίγυπτος: Στην φυλακή 20 υποστηρικτές του Μόρσι
Από 1 έως 15 τα χρόνια της ποινής, που συμπεριλαμβάνει και κατηγορία για εμπρησμό εκκλησιών.

Δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε πως, 40 υποστηρικτές του εκδιωχθέντος, πρώην προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, που κατηγορούνται για βιαιότητες, συμπεριλαμβανομένων και εμπρησμών σε εκκλησίες, θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης, που κυμαίνεται μεταξύ 1-15 χρόνων.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι, συνεχίζουν να διώκονται από την κυβέρνηση του στρατάρχη και νυν προέδρου της χώρας, Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, καθώς το νέο επεισόδιο της υπόθεσης γράφτηκε στο ποινικό δικαστήριο στην Ασιούτ της νότιας Αιγύπτου.

Όλοι όσοι εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, κατηγορούνται, πως έλαβαν μέρος στις αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ασιούτ, πέρσι, κατά τις οποίες κάηκαν πέντε εκκλησίες, μερικά αστυνομικά τμήματα και μεγάλος αριθμός μαγαζιών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αναφορά για ανθρώπινα θύματα.

Οι αναταραχές που ξεκίνησαν, τον Αύγουστο του 2013, όταν ο Μόρσι διέταξε τη βίαιη διάλυση δυο σημείων συγκέντρωσης διαδηλωτών, με πιο αιματηρό και σοκαριστικό, το συμβάν στο Μασπέρο. Στη συνέχεια, αρκετές εκκλησίες πυρπολήθηκαν, όταν οι μουσουλμάνοι της χώρας θεώρησαν πως ο ηγέτης της κοπτικής εκκλησίας, υποστήριξε ανοικτά το στρατό και τον αλ-Σίσι, στην προσπάθειά τους να διώξουν το Μόρσι από την κυβέρνηση.

Έτσι από τη στιγμή που ο αλ-Σίσι βρέθηκε στην εξουσία, το κυνήγι των ανθρώπων που δηλώνουν ανοικτά τη στήριξή τους στο Μόρσι συνεχίζεται, με τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο και αρκετά μέλη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» να βρίσκονται στη φυλακή, ενώ πολλοί άλλοι έχουν θανατωθεί μαζικά, κάτι που έχει επιφέρει την έκφραση δυσαρέσκειας από τον ΟΗΕ.

Πηγή: protothema.gr