Β. Κορκίδης: «Ολέθριες οι συνέπειες αν πάμε σε πρόωρες κάλπες»

Gazzetta team
Β. Κορκίδης: «Ολέθριες οι συνέπειες αν πάμε σε πρόωρες κάλπες»
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη στέλνουν τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με την οποία επισημαίνουν τις ολέθριες συνέπειες για την οικονομία που θα έχει πιθανή προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι είναι ανάγκη να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, γι' αυτό και καλούν τους βουλευτές να επιδείξουν στην τελική αποφασή τους «σύνεση, συναίνεση και συνεννόηση για το καλό όλων μας».

Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, αναφέρει ακόμα μεταξύ άλλων: «Χωρίς καμία απολύτως πρόθεση προϊδεασμού θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι εάν δεν επικρατήσει η λογική και δεν επανέλθει η ομαλότητα, οι οικονομικές συνέπειες από τις πολιτικές ευθύνες θα είναι δραματικές για την αγορά».

Ο συντάκτης επισημαίνει τον κίνδυνο της επιστροφής στο GREXIT και του «bank run» ενώ υποστηρίζει: «Εάν η μοναδική διέξοδος είναι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τότε σίγουρα θα είμαστε οι "ιδανικοί αυτόχειρες"».



Πηγή: protothema.gr