Πούτιν: Κανείς δεν πρόκειται να απομονώσει τη Ρωσία

Gazzetta team
Πούτιν: Κανείς δεν πρόκειται να απομονώσει τη Ρωσία
Μήνυμα πως η Ρωσία δεν πρόκειται να απομονωθεί στη διεθνή σκηνή λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και ότι δεν θα είναι η μόνη που θα πληγωθεί από τις κυρώσεις και την πτώση στις τιμές του πετρελαίου έστειλε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Καταλαβαίνουμε τα δεινά που θα προκαλούσε ένα ‘Σιδηρούν Παραπέτασμα’ για εμάς [...] Δεν θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο σε οποιαδήποτε περίπτωση, και κανείς δεν θα χτίσει ένα τείχος γύρω μας. Αυτό είναι αδύνατο», δήλωσε ο κ. Πούτιν.

Παράλληλα, με αφορμή την περίπτωση της Ουκρανίας, κατηγόρησε η Δύση πως προσπαθεί να αρνηθεί το δικαίωμα της Μόσχας να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της.

«[Δέχονται] την υπόθεση πως η Ρωσία έχει συμφέροντα, αλλά αρνούνται το δικαίωμά μας να τα υπερασπιστούμε, και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές», σημείωσε. «Όταν η Ρωσία αρχίζει να μιλά για αυτά και να υπερασπίζεται ανθρώπους και τα συμφέροντά της, γίνεται ο αμέσως ο ‘κακός’», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη μεγάλη μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά τους τελευταίους μήνες, η οποία πλήττει τις ενεργειακές εξαγωγές της Ρωσίας, ο κ. Πούτιν προειδοποίησε πως αν πρόκειται για σκόπιμη κίνηση, τότε και αυτοί που προκαλούν τις μειώσεις θα υποστούν τις συνέπειες.

«Αν η τιμή της ενέργειας μειώνεται εσκεμμένα, αυτό επίσης χτυπά αυτούς που εισάγουν τα όρια», σχολίασε.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο κ. Πούτιν αποσαφήνισε πως δεν σχεδιάζει να υπηρετήσει δια βίου ως πρόεδρος, καθώς αυτό θα ήταν «καταστροφικό» για τη χώρα, διευκρινίζοντας όμως πως εξετάζει το ενδεχόμενο θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2018.

Πηγή: skai.gr