2014: Και επίσημα το θερμότερο έτος που καταγράφηκε ποτέ

Gazzetta team
2014: Και επίσημα το θερμότερο έτος που καταγράφηκε ποτέ
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα

Οι θερμότεροι μήνες που έχουν καταγραφεί ποτέ ήταν οι 10 πρώτοι μήνες του 2014 σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.

Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο τρίτος συνεχόμενος μήνας και ο πέμπτος των τελευταίων έξι μηνών που σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη, ενώ ο Ιούλιος ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί από το 1880 όταν ξεκίνησε η καταγραφή της θερμοκρασίας.

Παράλληλα, πρόκειται για τον 38ο συνεχόμενο Οκτώβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο αυτής του 20ού αιώνα, φτάνοντας τους 14,74 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στη θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών, ξεπέρασε τον Οκτώβριο κατά 0,62 βαθμούς τη μέση θερμοκρασία στον 20ο αιώνα, ούσα η πιο αυξημένη που καταγράφηκε ποτέ τον συγκεκριμένο μήνα.

Πηγή protothema.gr