Αρθηκε η ασυλία του Ματθαιόπουλου

Gazzetta team
Αρθηκε η ασυλία του Ματθαιόπουλου
Υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 198 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις ενώ ένας δήλωσε «παρών».

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας απορρίπτοντας παράλληλα τις σχετικές αιτήσεις των Στάθη Μπούκουρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Καπερνάρου και Λιάνας Κανέλλη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής διώκεται για ληστεία και υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 198 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις ενώ ένας δήλωσε «παρών».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι διώκεται ως πολιτικός αντίπαλος και ως μέλος κόμματος που απειλεί εκλογικά τη συγκυβέρνηση του μνημονίου. Επί του συγκεκριμένου νέου αδικήματος είπε πως τον κατηγορεί ένας ναρκομανής.

«Ο άνθρωπος που με κατηγορεί έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής», είπε πριν αποχωρήσει με τους υπόλοιπους βουλευτές της Χ.Α. από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία. Η υπόθεση του κ. Γεωργιάδη αφορά σε καταγγελία πολίτη για «ψευδή δήλωση πόθεν έσχες». Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων υπήρξε υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να «διαφημίσει» την υποψηφιότητά του.

Υπερ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη ψήφισαν 13 βουλευτές, κατά 179, ενώ 7 δήλωσαν «παρών» και 4 «λευκό». Η υπόθεση της Λιάνας Κανέλλη αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση και η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία τη μη άρση της ασυλίας του. Το Σώμα ψήφισε με τρία «υπέρ», 197 «κατά», δύο «παρών» και ένα «λευκό».

Ο ανεξάρτητος Βασίλης Καπερνάρος κατηγορείτο για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ». Ο κ. Καπερνάρος δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, πλην όμως απέστειλε δήλωση θυμίζοντας ότι η επιτροπή αποφάσισε τη μη άρση της ασυλίας του. Τελικά η αίτηση άρσης καταψηφίστηκε με 189 «κατά», 9 «υπέρ» και 5 «παρών».

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας εναντίον του οποίου εκκρεμεί δίωξη για παρακώληση κυκλοφορίας (διαμαρτυρία σε διόδια) δεν θα διωχθεί καθώς 179 βουλευτές καταψήφισαν την αίτηση της δικαιοσύνης.

Πηγή: protothema.gr