Έριξαν προμήθειες και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές οι Ιρακινοί!

Gazzetta team
Έριξαν προμήθειες και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές οι Ιρακινοί!
Προορίζονταν για τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους κατοίκους επαρχίας του Ιράκ - Άπειροι οι κυβερνήτες των μαχητικών αεροσκαφών του ιρακινού στρατού.

Τουλάχιστον άπειρους μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας του Ιράκ έπειτα από την λανθασμένη ρίψη πυρομαχικών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μπορεί ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να είχε σκοπό να ενισχύσει τις κυβερνητικές δυνάμεις δυτικά του Ιράκ, ωστόσο τα πυρομαχικά κατέληξαν σε εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως επισημαίνουν διεθνή πρακτορεία το λάθος επιβεβαίωσαν δύο Ιρακινοί αξιωματούχοι, οι οποίοι παραδέχθηκαν πως τρόφιμα, νερό και πυρομαχικά τα οποία προορίζονταν για τους κατοίκους και τους στρατιώτες της επαρχίας Ανμπάρ, τελικά κατέληξαν στα χέρια του εχθρού.

«Οι στρατιώτες αυτοί είχαν τεράστια ανάγκη των προμηθειών αυτών», δήλωσε ο Ιρακινός βουλευτής, Χακίμ αλ-Ζαμίλι στο δίκτυο NBC. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ιρακινό στρατό για απειρία και λάθος χειρισμούς των υπευθύνων.

Ένας ταξίαρχος του ιρακινού στρατού που δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως η... γκάφα σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και τόνισε πως οι πιλότοι της αεροπορίας δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε πολλές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό τους.

«Δεν έχουν εμπειρία. Είναι όλοι νέοι και άπειροι», δήλωσε ο ταξίαρχος.

Στο μεταξύ, στη Συρία ο συνασπισμός για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών κατόρθωσε να καταστρέψει πολλές θέσεις εξτρεμιστών στη βόρειο και ανατολική Συρία, όπου κυριαρχούν οι άνδρες του ΙΚ.

Βέβαια, όπως επισημαίνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τις επιδρομές αυτές έχασαν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι, ενώ μόνο τραυματίστηκαν μαχητές του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμντουλραχμάν, καταστράφηκε σιλό σιτηρών στην περιοχή Μάνμπτζι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 αμάχους.

«Επρόκειτο για εργαζόμενους στο σιλό. Αυτοί οι άνθρωποι παρέχουν τροφή στο λαό», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το Russia Today, το Αμερικανικό Πεντάγωνο μέσω του εκπροσώπου του, Τζον Κίρμπι, οι αμερικανικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 230 επιδρομές στο Ιράκ από την έναρξη της επιχείρησης τον περασμένο Αύγουστο και 76 στη Συρία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr