Ντεπαρντιέ: Πίνω 14 μπουκάλια τη μέρα

Gazzetta team
Ντεπαρντιέ: Πίνω 14 μπουκάλια τη μέρα
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ εξηγεί ότι πίνει γιατί βαριέται, περί τα 12 με 14 μπουκάλια την ημέρα. Καταλήγει, ωστόσο, ότι ζωή δεν είναι μόνο το αλκοόλ -μετά τα 12...

Κάποτε ήταν ο «άσχημος γόης» του γαλλικού κινηματογράφου, ο brutal αλλά γοητευτικός Γάλλος, ο οποίος έγραφε τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο σινεμά. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την εικόνα ενός ελαφρώς γραφικού ήρωα, ο οποίος εγκατέλειψε την πατρίδα του Γαλλία για να απαλλαγεί από τους φόρους, υιοθέτησε με ενθουσιασμό τη Ρωσία ως νέα πατρίδα, κι άρχισε να ποστάρει μανιωδώς στο Facebook φωτογραφίες στις οποίες απολάμβανε τις ομορφιές της και να λαμβάνει μέρος σε διάφορες ρωσικές παραδόσεις.

Η συμμετοχή του στην αμφιλεγόμενη ταινία για τη ζωή και τα πάθη του Ντομινίκ Στρος Καν, στάθηκε άλλη μια εναρμονισμένη στο «τσίρκο» των τελευταίων ετών δραστηριότητά του. Κι όσοι ανησυχούν αν είναι καλά στην υγεία του, να πούμε ότι με βάση πρόσφατη συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό So Film, είναι μια χαρά, πίνει 12με 14 μπουκάλια αλκοόλ τη μέρα, αλλά δεν μπορεί να πει ότι μεθάει ποτέ. Κι όπως καταλήγει φιλοσοφημένα, η ζωή δεν είναι μόνο αλκοόλ -στα 14 μπουκάλια το πιάνει το νόημα...

Πίνω και δεν μεθώ

Ο 65χρονος σήμερα Ντεπαρντιέ εξηγεί αρχικά γιατί πίνει. «Πίνω γιατί βαριέμαι, εκτός από κάποιες στιγμές υποχρεωτικής αποχής στις οποίες είμαι αναγκασμένος μετά την επέμβαση bypass γιατί έχω χοληστερίνη και διάφορα τέτοια... Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πεθάνω. Οχι τώρα όμως. Ακόμα έχω πολύ ενέργεια...».

Τις περιόδους που δεν βρίσκεται σε αποχή, ο Ντεπαρντιέ παραδέχεται ότι δεν πίνει «...ως κανονικός άνθρωπος. Μπορώ να καταναλώσω περί τις 12, 13, 14 μπουκάλες την ημέρα. Το πρωί ξεκινώ στο σπίτι με σαμπάνια ή κόκκινο κρασί -πριν τις 10. Μετά ξανά σαμπάνια, αργότερα παστίς κι έρχεται η ώρα του φαγητού, το οποίο συνοδεύεται με δύο μπουκάλια κρασί. Το απόγευμα ξανά σαμπάνια, ίσως και λίγη μπύρα ή παστίς για να τελειώσει το μπουκάλι. Αργότερα βότκα και ουίσκι». ...Ζαλιστήκατε; Ο ίδιος όχι: «Ποτέ δεν είμαι απολύτως μεθυσμένος. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένας 10κεπτος υπνάκος και... voila! Είμαι ξανά φρέσκος σαν μαργαρίτα».

Ο Ντεπαρντιέ εξηγεί ότι του αρέσει η ευφορία που δημιουργεί το αλκοόλ και καταλήγει: «Αυτό που μου αρέσει στο αλκοόλ είναι η στιγμή που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός και γεμάτος ενθουσιασμό. Ασταμάτητος! Εχω όμως φτάσει εκεί τόσο πολλές φορές που έχω χάσει το λογαριασμό. Υπάρχουν, άλλωστε, κι άλλα πράγματα στη ζωή από το αλκοόλ...».

Πηγή: thetoc.gr