«Ξέρω τι συνέβη στο εξαφανισμένο Boeing»

Gazzetta team
«Ξέρω τι συνέβη στο εξαφανισμένο Boeing»
Παραμένει το άλυτο μυστήριο με την εξαφανισμένη από τις 8 Μαρτίου του 2014 πτήση ΜΗ370 των Malaysia Airlines, που χάθηκε από «προσώπου γης» και έκτοτε δεν έχει βρεθεί το παραμικρό που να σχετίζεται με το αεροσκάφος.

Το Boeing 777 μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Μετά από πολυδάπανες έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν πολλά κράτη διεθνώς, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αεροσκάφος πιθανότατα κατάπεσε κάπου στο νότιο Ινδικό, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, σε μια πορεία εντελώς διαφορετική από την προγραμματισμένη δηλαδή, παρασύροντας στο θάνατο όλους όσους επέβαιναν σε αυτό.

Μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας, στη διάρκεια μιας κλειστής σύσκεψης για την περαιτέρω πορεία των ερευνών, που έξι μήνες μετά την εξαφάνιση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την διεύθυνση των αρχών της Αυστραλίας, τάραξε τα νερά και ξεσήκωσε πάλι τα σενάρια συνωμοσίας. «Ξέρω τι συνέβη στην εξαφανισμένη πτήση, έχω μιλήσει με τον αρχηγό της αστυνομίας της Μαλαισίας» φέρεται να δήλωσε ο στρατηγός Σατουρμάν, όπως μεταδίδουν πολλά μέσα ενημέρωσης διεθνώς. Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα The Mirror, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε πως διεξάγεται έρευνα για το εάν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, και βέβαια το τι σημαίνει.

Εντόπισαν αντικείμενα στον Ινδικό

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν 58 «σκληρά αντικείμενα» να επιπλέουν στον νότιο Ινδικό, στην ευρύτερη περιοχή που ορίζεται ως η πιθανότερη για την πτώση του Boeing. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την Αυστραλία, που είναι η υπεύθυνη αρχή για την επιχείρηση, γίνεται η περισυλλογή των αντικειμένων για να ακολουθήσει η ταυτοποίησή τους. Περισσότερες πληροφορίες για το είδος τους, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα ή τις διαστάσεις τους, δεν έγιναν γνωστές.

«Ο πιλότος της ΜΗ370 αυτοκτόνησε, όπως έκαναν ακόμα 5 πιλότοι το τελευταίο διάστημα»

Ο ειδικός ερευνητής και εμπειρογνώμονας Ewan Wilson, πιστεύει πως τουλάχιστον ο πιλότος της πτήσης ΜΗ370 αλλά και πέντε ακόμα συνάδελφοί του που ήταν στο πιλοτήριο αεροσκαφών που συνετρίβησαν παλαιότερα, το έκαναν γιατί ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

Ούτε μηχανική βλάβη, ούτε πρόβλημα στο ραντάρ, ούτε επίθεση από πύραυλο ή... εξωγήινους δεν είναι υπέυθυνοι για το εξαφανισμένο αεροπλάνο της Μalaysia Airlines, λέει ο κ. Wilson. Αυτό που συνέβη, υποστηρίζει είναι ότι ο πιλότος Zaharie Ahmand Shah σχεδίασε και εκτέλεσε ένα πλάνο αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Wilson, οι πέντε ακόμα πτήσεις που εκείνος υποψιάζεται πως συνετρίβησαν επειδή οι πιλότοι τους ήθελαν να αυτοκτονήσουν είναι οι εξής:
*2013, Μοζαμβίκη - Λουάντα, η πτήση TM 470 της Mozambican
*1999, Νέα Υόρκη - Κάιρο, πτήση 990, από τις Αιγυπτιακές αερογραμμές
*1997, Ινδονησία - Σιγκαπούρη, πτήση 185 της SilkAir
*1994, πτήση της Royal Air Maroc προς Καζαμπλάνκα
*1982, ιδιωτική πτήση 350, από την Ιαπωνία

Πηγή: protothema.gr