Πόσο κόστισε το δωρεάν άλμπουμ των U2 στην Apple;

Gazzetta team
Πόσο κόστισε το δωρεάν άλμπουμ των U2 στην Apple;
Ζαλάδα και ίλιγγο προκαλεί το ποσό που έδωσε η Apple για να πάρει τα δικαιώματα του άλμπουμ των U2!

Το να διαθέτει μια εταιρεία 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, "στο λογαριασμό" της είναι ένα γεγονός που εκτός από την προφανή ευρωστία, της παρέχει την άνεση να κάνει ό,τι θέλει όταν πρόκειται να προωθήσει το λανσάρισμα του προϊόντος που την έφτασε στην κορυφή κάθε λίστας με τις πιο πλούσιες και αναγνωρίσιμες εταιρείες τεχνολογίας.

Έτσι, όπως αναφέρει το Billboard, η Apple διέθεσε το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, συν ένα απροσδιόριστο ποσό ως αμοιβή στο γκρουπ, για τη δωρεάν διάθεση του νέου του άλμπουμ "Songs of Innocence" (που θάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τους κριτικούς), σε 500 εκατομμύρια συνδρομητές του iTunes. Τη μεγαλύτερη σε έκταση κυκλοφορία άλμπουμ, όλων των εποχών, με αφορμή την παρουσίαση των iPhone 6.

Πρόκειται για μια κίνηση που, αν και δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση από το κοινό, δείχνει πόσο κοστολογείται η μουσική στις μέρες μας, αλλά και μια από τις τάσεις της βιομηχανίας του θεάματος να βρει νέους τρόπους προσέλκυσης καταναλωτών. Όπως αναφέρει το The Verge, αν και το ποσό είναι αστρονομικό, ισοδυναμεί με τα κέρδη μερικών ημερών για την Apple.

Πηγή: lifo.gr