Βούλτεψη: Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση

Gazzetta team
Βούλτεψη: Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη η οποία σε νέες της δηλώσεις, τόνισε πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι.

«Όλες οι συσκέψεις που κάνουμε με τους θεσμικούς μας εταίρους είναι ουσίας», είπε η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ την Πέμπτη και πρόσθεσε: «Για να μπορέσουμε να βγούμε από τα Μνημόνια -που κάποιοι επαγγέλλονται ανέξοδα- πρέπει να έχουμε έναν οδικό χάρτη. Επειδή αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην έξοδο και τα στοιχεία της οικονομίας είναι τέτοια που μας δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, προσπαθούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, το πλεόνασμα, οι αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων και η πτωτική πορεία των σπρεντ «είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται, αλλά έχει πάρει την ανοδική πορεία. Αυτά είναι όπλα για να μπορέσουμε να πούμε έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, η ανέφερε ότι «ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που είχε αναλάβει το κάθε υπουργείο έχει ολοκληρωθεί και άλλες είναι σε πορεία ολοκλήρωσης και μπορούμε να πούμε ότι θεωρούνται ολοκληρωμένες».

«Επίσης, στις δράσεις υπάρχει και το ποιοτικό στοιχείο», σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr