Σαμαράς: Ο Τσίπρας και η εποχή των παγετώνων

Gazzetta team
Σαμαράς: Ο Τσίπρας και η εποχή των παγετώνων
«Ξεχάστε τις πρόωρες εκλογές» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» μετά τις ευρωεκλογές και τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας, προσθέτοντας ότι θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρξει «προεδρική πλειοψηφία» τον Μάρτιο του 2015.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: «Λυπάμαι που το λέω: είναι νέος άνθρωπος, αλλά μιλάει μια γλώσσα ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες. Επαναφέρει στερεότυπα και εμμονές που τα έχει "σκουπίσει" η Ιστορία. Και προσπαθεί να γυρίσει τη χώρα στην… εποχή των παγετώνων!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη ένα σχέδιο για τη μείωση των φόρων από το φθινόπωρο και έκανε λόγο για παρεμβάσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο που στόχο θα έχουν την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την αποκατάσταση αδικιών.

«Τα μεγάλα καράβια γυρίζουν σταδιακά. Και οι μεγάλες αλλαγές γίνονται βήμα-βήμα. Οχι απότομα» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, θέτοντας ως άμεσες προτεραιότητες την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων «που θα δώσουν ανταγωνιστικότητα και αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία» αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών.

«Το έχω πεί τόσες φορές. Οσο πιάνουμε τους στόχους μας, δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας, οποιασδήποτε μορφής» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ώς τα μέσα του φθινοπώρου θα υπάρχει πλήρες σχέδιο μείωσης όλων των φορολογικών βαρών.

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει και την περασμένη Τρίτη μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι το προσεχές φθινόπωρο θα γίνουν ανακοινώσεις για φορολογικές μειώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι θα υπάρξει καλή έκβαση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η ώρα να θέτει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η τρόικα την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: tanea.gr