LIVE από την Αίγυπτο, ο στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι

Gazzetta team
LIVE από την Αίγυπτο, ο στρατός καθαίρεσε τον Μόρσι
Την καθαίρεση του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε σε διάγγελμά του, το βράδυ της Τετάρτης, ο στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σισί.

Περιστοιχισμένος από θρησκευτικούς ηγέτες, ο Αλ Σισί έκανε λόγο για μια μεταβατική περίοδο μετά την οποία θα διεξαχθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και τόνισε ότι προσωρινά καταργείται το ισλαμιστικής έμπνευσης Σύνταγμα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θα ολοκληρώσει την κατάρτιση του εκλογικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο αιγυπτιακός λαός μας κάλεσε να τον υποστηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε, όχι να αναλάβουμε την εξουσία, δήλωσε ο Αλ Σισί, εξηγώντας ότι ο Μόρσι δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του οδικού χάρτη πυροτεχνήματα και πανηγυρισμοί ξέσπασαν στην πλατεία Ταχρίρ, όπου χιλιάδες κόσμου είναι συγκεντρωμένοι και ζητωκραυγάζουν.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας απαγόρευσαν στον Μόρσι και ανώτατα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με σύμβουλό του, ο πρόεδρος είναι στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και εργάζεται από εκεί. Το Αλ Τζαζίρα πάντως, μετέδωσε ότι βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όλοι οι βοηθοί του έχουν αποχωρήσει από το κτίριο, ενώ πλήθος κόσμου που βρίσκεται πέριξ του κτιρίου φωνάζει «Βγες έξω Μόρσι».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε live εικόνα στο protothema.gr