Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα- Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Gazzetta team
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα- Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον
Μετά τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ, άλλη μία συνάντηση κορυφής προστίθεται στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού, αυτή τη φορά με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Την Κριστίν Λαγκάρντ ενδέχεται να συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Reader.gr, είναι πολύ πιθανή αλλά θα εξαρτηθεί από το τελικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Παρ’ όλα αυτά αν αυτή επιτευχθεί δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και την παραμονή της ήδη δρομολογημένης συνάντησής του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το timing της συνάντησης, εφόσον αυτή οριστικοποιηθεί και επιβεβαιωθεί και από επίσημα κυβερνητικά στόματα, καθώς θα είναι μόλις 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εφόσον δρομολογηθεί η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ, ενδιαφέρον θα έχει πλέον να δούμε και τη στάση του ΔΝΤ μετά και τις εξελίξεις στη Γερμανία με την αποχώρηση Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Η στάση των γερμανών Φιλελευθέρων είναι πολύ ξεκάθαρη καθώς ο πιθανός διάδοχος του Β. Σόιμπλε, Κρίστιαν Λίντνερ ζητά την παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μόλις σήμερα επέκρινε τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό λέγοντάς του ότι δεν ήταν «αρκετά σκληρός με την Ελλάδα».

Πηγή: reader.gr