Πασίγνωστα λογότυπα που... δεν είναι να παίζεις με αυτά (pics)

Gazzetta team
Πασίγνωστα λογότυπα που... δεν είναι να παίζεις με αυτά (pics)
Γνωστά λογότυπα που... σκοτώνουν!

Ένα από τα πιο όμορφα χαρίσματα των καλλιτεχνών είναι ότι βλέπουν πράγματα εκεί που εμείς δεν τα φανταζόμαστε καν.

Στην προκειμένη, ο Tom Galle εμπνεύστηκε από λογότυπα διάσημων εταιρειών και τα μετέτρεψε σε όπλα. Όχι μεταφορικά, είναι πραγματικά φονικά εργαλεία. Σκοτώνουν.

Πρώτο και καλύτερο είναι το «Nike Knife». Και μόνο η συνήχηση της αγγλικής επωνυμίας - Νάικ Νάιφ - προδιαθέτει και τρομάζει. Μια λεπίδα, ό,τι πρέπει για ένα σκίσιμο από κάτω προς τα πάνω.

Στις δημιουργίες του επίσης συμπεριλαμβάνονται τα «McDonalds Brass Knukles», η «Σιδερογροθιά Μακντόναλντ», κατάλληλη για συμπλοκές εκ του σύνεγγυς και το «Facebook Crowbar», ο «Λοστός Φέισμπουκ». Ο τελευταίος μάλιστα, είναι διπλής χρήσης: και ως αμυντικό όπλο αλλά και ως «μαγνήτης» για πολλά likes, πολλούς followers, πολλές «ειδοποιήσεις».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο εν λόγω καλλιτέχνης με βάση τη Νέα Υόρκη απασχολεί τα ΜΜΕ με τα «κατορθώματά» του.

Στο παρελθόν, τον γνωρίσαμε λόγω του δωματίου Netflix & Chill που σχεδίασε από κοινού με τον ART404 και το οποίο νοικιαζόταν 415 δολάρια την βραδιά μέσω Airbnb (στο West Village, στη Νέα Υόρκη), όπως επίσης από τα κορδόνια παπουτσιών που επινόησε και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για φόρτιση κινητών.

Χαρακτηριστικό του είναι ο συνδυασμός επιρροών από τη σύγχρονη τεχνολογία με εκφραστικά έργα τέχνης. Η αβανγκάρντ προσέγγισή του του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί εικαστικά που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, ιστοσελίδες εκτός νόρμας, προϊόντα που ξαφνιάζουν, πρωτότυπους memes και άλλα.

Πηγή: reader.gr