«Αν θέλει η κυβέρνηση τα χρήματα των δήμων, μολών λαβέ»

Gazzetta team
«Αν θέλει η κυβέρνηση τα χρήματα των δήμων, μολών λαβέ»
Τους λόγους για την άρνηση της ΚΕΔΕ να κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων στην ΤτΕ εξηγεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα FREE SUNDAY .
Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ δε θα δεχθεί «να γίνουν οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες ο σάκος του μποξ της αδυναμίας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε».

Στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι «η αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων» και τονίζει χαρακτηριστικά «ήδη τα τελευταία χρόνια οι πόροι μας έχουν περικοπεί πάνω από 60%. Είμαστε αποκλεισμένοι ουσιαστικά από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του ΕΣΠΑ και του Πράσινου Ταμείου. Ενώ μας έχουν αφαιρεθεί θεσμοθετημένοι πόροι που μέχρι πρότινος μας ανήκαν. Θεωρούμε ότι θα ήταν ωφελιμότερο για τις τοπικές κοινωνίες να είχαν τη δυνατότητα οι δήμοι να αξιοποιούν τα ταμειακά τους διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση έργων που θα ενίσχυαν την τοπική ανάπτυξη και απασχόληση. Και όχι να τα δεσμεύουν σε αποταμιευτικούς λογαριασμούς στην ΤτΕ, όπου τα χρήματά τους θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή της μαύρης τρύπας του δημόσιου χρέους»

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης αναφέρεται στην συνέντευξη και για την πρωτοβουλία δημιουργίας του Ομίλου Ενεργών Πολιτών – Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά.


Πηγή: insider.gr