Έρχεται στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ

Gazzetta team
Έρχεται στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα βρίσκεται στην χώρα μας τη Δευτέρα (25/9).

Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να έχει συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο ενόψει της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δανειστές, διακηρύττουν ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τα τέλη του έτους.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές και συμπίπτει χρονικά με την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ενώ είναι η δεύτερη του Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα, μετά την επεισοδιακή συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2015, με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί στις 15.00 με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
Αργότερα, ο Ντέισελμπουμ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist. Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο τόνισε ότι αναγνωρίζει πως η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά πρόσθεσε ότι «προέχει να διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και πως προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε λήγει το πρόγραμμα στήριξης.

Πηγή: insider.gr