Ακινητοποιημένα σχεδόν τα μισά περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας

Gazzetta team
Ακινητοποιημένα σχεδόν τα μισά περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο ΑΤ Ομόνοιας οι αστυνομικοί «δανείζονται» αυτοκίνητα για τις περιπολίες τους από γειτονικά τμήματα γιατί κανένα «δικό τους» περιπολικό δεν είναι λειτουργικό...

Σχεδόν τα μισά περιπολικά του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι λειτουργικά, δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, παραθέτοντας τα στοιχεία.

Από τα 13.000 οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 6.300, δηλαδή σχεδόν τα μισά είναι μη λειτουργικά, καθώς έχουν κάποιες βλάβες, δεν έχουν κάνει σέρβις και δεν υπάρχουν κονδύλια για να επισκευαστούν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Μαυροειδάκος μιλώντας στον Σκάι, αυτή τη στιγμή το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας δεν έχει κανένα λειτουργικό περιπολικό. Για να βγουν οι συνάδελφοι περιπολία το βράδυ, είπε ο γγ των Ειδικών Φρουρών, πρέπει να δανειστούν περιπολικό από γειτονικό αστυνομικό τμήμα, ίσως από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα!

Ο κύριος Μαυροειδάκος επίσης πρόσθεσε ότι εικόνες που είχαν πρόσφατα δει το φως της δημοσιότητας, όπου περιπολικό είχε μια νάιλον σακούλα αντί για τζάμι στην πόρτα του συνοδηγού, αλλά και καθρέφτες κολλημένοι με ταινίες, δεν είναι σπάνιες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, η συντήρηση του γερασμένου στόλου των περιπολικών στοιχίζει περί τις 100.000 ευρώ το μήνα.

Πηγή: protothema.gr