Ισπανία: 14 οι νεκροί από τις επιθέσεις! Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα

Gazzetta team
Ισπανία: 14 οι νεκροί από τις επιθέσεις! Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα
Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Καταλονία αυξήθηκε σήμερα σε 14, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που είχε τραυματιστεί στην πόλη Καμπρίλς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα η υπηρεσία με ανάρτησή της στο Twitter, μια γυναίκα που είχε μεταφερθεί εχθές τραυματισμένη στο νοσοκομείο μετά την επίθεση στην Καμπρίλς, υπέκυψε στα τραύματά της.




Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε πέντε υπόπτους που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, μερικές ώρες αφού ένας φερόμενος ως ισλαμιστής μαχητής έριξε το βαν το οποίο οδηγούσε πάνω στο πλήθος στη διάσημη λεωφόρο Las Ramblas στη Βαρκελόνη.

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τα θύματα της διπλής επίθεσης που συντάραξε εχθές την Ισπανία, προκαλώντας τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από εκατό, συμπεριλαμβανομένων και πολλών τουριστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο Φρανσίσκο Λόπες Ροδρίγκες, 60 ετών, είναι ο πρώτος ισπανός νεκρός που ταυτοποιήθηκε.

Η εταιρεία Tom's Hardware ανακοίνωσε σήμερα στον ιστότοπό της τον θάνατο ενός από τους ιταλούς εργαζομένους της, του Μπρούνο Γκουλότα, 35 ετών, ενός από τα 13 θύματα της επίθεσης στη Βαρκελόνη, όπου βρισκόταν σε διακοπές μαζί με την οικογένειά του.


Μπροστά στα μικρά παιδιά του σκοτώθηκε ο 35χρονος Ιταλός

«Ο συνάδελφος και φίλος μας Μπρούνο Γκουλότα ανατράπηκε και σκοτώθηκε από έναν άθλιο τρομοκράτη στην καρδιά της Βαρκελόνης», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της, αναρτώντας τις φωτογραφίες που ο νέος άνδρας, ο οποίος κατοικούσε στο Λενιάνο, κοντά στο Μιλάνο, είχε ανεβάσει στο Facebook από τις διακοπές του: Κάννες, Ράμπλας...

Η σύντροφός του Μαρτίνα αφηγήθηκε στους συναδέλφους του πώς ο Μπρούνο χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο την ώρα που κρατουσε από το χέρι τον γιό τους, τον 5χρονο Αλεξάντρ. Εκείνη κρατούσε πάνω της σε πορτ-μπεμπέ την κόρη τους, την Άρια, ηλικίας 1 έτους, αλλά κατάφερε να τραβήξει και να σώσει τον Αλεξάντρ, διευκρινίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο Μπρούνο ήταν ένα παράδειγμα για όλους όσοι τον γνώρισαν (...)», προσθέτει η επιχείρηση, η οποία υπογραμμίζει «την ευγένεια και τον επαγγελματισμό του».

Ικανός να επιλύει κάθε πρόβλημα πληροφορικής και πολύ γενναιόδωρος, ο Μπρούνο ήταν ένας «χαρισματικός άνθρωπος», αναφέρουν οι συνάδελφοί του: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μπρούνο, θα σε θυμόμαστε πάντα».



Πολίτες τουλάχιστον 34 χωρών περιλαμβάνονται στους τραυματίες

Τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία προέρχονται από 34 χώρες, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
«Τα θύματα, νεκροί και τραυματίες, των επιθέσεων στην Καμπρίλς και τη Βαρκελόνη προέρχονται από 34 χώρες, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό», σύμφωνα με τον λογαριασμό των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στο Twitter.

Στους τραυματίες της επίθεσης με βαν στη Βαρκελόνη περιλαμβάνονται ξένοι, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Καταλονίας Μούντο Μπλανκ. «Υπάρχουν πολλά θύματα ισπανικής εθνικότητας και υπάρχουν και άλλα θύματα ξένων εθνικοτήτων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, οι τραυματίες από τις φονικές επιθέσεις στη Βαρκελόνη και στην Καμπρίλς προέρχονται από την Ισπανία και δεκάδες άλλες χώρες μεταξύ των οποίων οι εξής: Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Κίνα, Κούβα, Ολλανδία, Ισημερινό, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Κουβέιτ, ΠΓΔΜ, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ταϊβάν, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ και Βενεζουέλα.

«Είμαστε στην επομένη των επιθέσεων, άρα είναι πολύ πρώιμο να προσδιορίσουμε αν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουριστικός τομέας του τουρισμού στην Ισπανία. Αυτή την ώρα υποστηρίζουμε τις τοπικές αρχές στο έργο τους. Και βέβαια, όλα τα υπουργεία είναι σε επαφή», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: protothema.gr