Τα πήρε πίσω η Microsoft! Δεν θα «σκοτώσει» τελικά το MS Paint

Gazzetta team
Τα πήρε πίσω η Microsoft! Δεν θα «σκοτώσει» τελικά το MS Paint
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα Social Media, η Microsoft αποφάσισε τελικά προχωρήσει στην "κηδεία" του MS Paint

Σε πρόσφατη ενημέρωση που έκανε o κολοσσός της τεχνολογίας Microsoft, αναφερόταν ότι το MS Paint θα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows που θα αφαιρείτο ή θα σταματούσε να υπάρχει για αυτό πλέον υποστήριξη.

Το MS Paint, το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές εξαιτίας της απλότητάς του, αποτελεί μέρος του λειτουργικού συστήματος της Microsoft από το 1985.

Η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα δεν θα παραμείνει στα Windows 10 από προεπιλογή, ωστόσο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, Windows Store.

Ο διάδοχός του, το Paint 3D, θα διατίθεται ενσωματωμένο στο πακέτο των Windows 10. Από χθες, 24 Ιουλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η «κηδεία» του προγράμματος, υπήρξε πληθώρα σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δήλωναν δυσαρεστημένοι με την κίνηση αυτή της εταιρείας.

«Ένα πράγμα που μάθαμε, είναι ότι έπειτα από 32 χρόνια, το MS Paint έχει πολλούς οπαδούς», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτησή της. «Είναι εκπληκτικό να διαπιστώνουμε ότι υπάρχει τόση πολλή αγάπη για την παλιά, καλή μας εφαρμογή».

Όπως αναφέρει το BBC, δεν υπήρξαν αρνητικά σχόλια για οποιαδήποτε άλλη αφαίρεση προγραμμάτων που σκοπεύει να κάνει η εταιρεία. Μεταξύ αυτών, και το Outlook Express, το οποίο θα αντικατασταθεί από το Mail.