Το Τμήμα Ασφαλείας Ρέντη έχει δύναμη 4 άτομα!

Gazzetta team
Το Τμήμα Ασφαλείας Ρέντη έχει δύναμη 4 άτομα!
Αποσπάσεις σε VIP πρόσωπα μειώνουν δραματικά τη στελέχωση των τμημάτων

Τέσσερις αστυνομικοί αποτελούν την «παρούσα δύναμη» του Τμήματος Ασφαλείας Ρέντη, αριθμός ενστόλων που ισοδυναμεί με τους άντρες που φρουρούν την οικία πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Με το συγκεκριμένο παράδειγμα, αστυνομικοί περιγράφουν στον «Ελεύθερο Τύπο» την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νευραλγικές υπηρεσίες του Πειραιά και των γύρω δήμων λόγω υποστελέχωσης αλλά και την αδυναμία των υπευθύνων να αναδιανείμουν ορθολογικότερα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις τέσσερις αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, επανδρώνουν το Τ.Α. Ρέντη, έχοντας -μεταξύ άλλων- στον τομέα αστυνόμευσής τους την κεντρική λαχαναγορά, το «Allou Fun Park», το «Village Ρέντη», τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και πολλών εταιριών. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά (έχει μετονομαστεί σε Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου), το οποίο έχει «παρούσα δύναμη» μόλις 7-10 άτομα, τα οποία έχουν στον τομέα ευθύνης τους το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι οργανικές θέσεις είναι περίπου 30, στα χαρτιά υπηρετούν στο Τμήμα περίπου 20, αλλά λόγω των αποσπάσεων σε πιο… ευνοϊκές υπηρεσίες και των ανδρών που είναι επιφορτισμένοι με μέτρα τάξης (εκτός Πειραιά) απομένουν μόλις 7-10 αστυνομικοί για την επάνδρωσή του.

Ο κ. Σπύρος Λιότσος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, επισημαίνει και το φαινόμενο των αποσπάσεων σε VIP, αναφέροντας ότι κανείς συνάδελφός του δεν θέλει να υπηρετεί σε υπηρεσίες στις οποίες δεν μπορεί να πάρει ρεπό: «Οι πιέσεις για μετακινήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας. Σκεφτείτε ότι σε μία περιοχή, όπως ο Πειραιάς, που έχει να διαχειριστεί την παρουσία χιλιάδων τουριστών, το τοπικό Τ.Α. κλείνει κατά τις βραδινές ώρες. Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός δυνάμεων. Να μη χρησιμοποιούν άνδρες από τα Τ.Α. σε πάρεργα (μεταγωγές κρατουμένων, φυλάξεις στόχων). Το υποστελεχωμένο Τ.Α. Μοσχάτου για παράδειγμα απασχολεί αστυνομικούς για τη φύλαξη οικίας πολιτικού και γραφείων κόμματος. Γιατί;».


Πηγή: newsbeast.gr