Μαξίμου: Γραφείου Τύπου της ΝΔ η Ένωση Δικαστών

Gazzetta team
Μαξίμου: Γραφείου Τύπου της ΝΔ η Ένωση Δικαστών
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, χρεώνοντάς της πολιτική σκοπιμότητα.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ», σχολιάζει το Μεγάρο Μαξίμου αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η ίδια η ΝΔ όμως και ιδιαίτερα ο κύριος Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σε έντονο ύφος σχολιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας ότι «με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση».

«Χωρίς ντροπή», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος». Σχολιάζει ότι «ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι όμως τα ερωτήματα παραμένουν: «οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος;». Κατόπιν των ερωτημάτων που θέτει, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους».

Τονίζει, τέλος, πως «όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους».

Πηγή: reader.gr