Νέα λάθη της ΕΛ.ΑΣ και «μάχη υπηρεσιών» στον Αγ. Παντελεήμονα

Gazzetta team
Νέα λάθη της ΕΛ.ΑΣ και «μάχη υπηρεσιών» στον Αγ. Παντελεήμονα
«Σύγκρουση» αστυνομικών και αναστάτωση για τον τρόπο εισβολής αλλά και την μεταφορά όπλων, το Σάββατο το βράδυ, από την οικία του δράστη
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ σειρά λαθών αλλά και προστριβές μεταξύ των αστυνομικών για την επιχείρηση το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα προκειμένου να συλληφθεί ένας 50χρονος που είχε μαχαιρώσει πιο πριν έναν αλλοδαπό κι εκρυβε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της επιχείρησης έγιναν σωρεία λαθών, αντίστοιχων με την περίπτωση του «ληστή της ντουλάπας» στις αρχές Απριλίου 2017, στο Παλαιο Φαληρο, που ακόμη ερευνάται από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη υπήρξε ασυνεννοησία στον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που έσπευσαν επί τόπου, στον τρόπο μαζικής εισβολής στο σπίτι αλλά και ανακάλυψης του οπλοστασίου με 15 πιστόλια, ένα πολεμικό τυφέκιο, πέντε καραμπίνες και αλλα.

Ενα από τα βασικά λάθη εστιάζεται στο γεγονός ότι αναρμόδιοι αστυνομικοί πήραν τα όπλα του 50χρονου με «γυμνά» χέρια και τα μετέφεραν εκτός διαμερίσματος. Χωρίς να περιμένουν την παραλαβή του οπλισμού από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους υπευθύνους να ζητούν τα αποτυπώματα των ενστόλων που έπιασαν παρατύπως τα όπλα προκειμένου να υποβοηθηθεί o έλεγχος των αποτυπωμάτων. Με ορισμένους από τους αστυνομικούς να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την διαδικασία καταγραφής των αποτυπωμάτων τους ενώ φαίνεται να υπήρξε και ενημέρωση συνδικαλιστών.

Ο 50χρονος μετά την επίθεση με μαχαίρι στον αλλοδαπό από το Πακιστάν ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του και ακολούθησε η επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Από την ΕΛ.ΑΣ εξετάζονται πληροφορίες ότι ο 50χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Όμως ερευνώνται και άλλες πτυχές.

Πηγή: tovima.gr