Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Αγιος Παΐσιος (pics)

Gazzetta team
Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Αγιος Παΐσιος (pics)
Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι απίστευτο, όμως δεδομένης της... λατρείας του Αγίου Παΐσιου από τους χριστιανούς πιστούς δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως πολλοί έσπευσαν να προσκυνήσουν ένα... κάστανο βρασμένο από εκείνον!

Μια υπαίθρια Αγρυπνία που δεν περνάει απαρατήρητη, τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου, προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Όπως αναφέρει το agrinioreport.gr, κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό.

Πηγή: iefimerida.gr