Αλκοόλ τέλος από δρόμους και πλατείες της Ρώμης

Gazzetta team
Αλκοόλ τέλος από δρόμους και πλατείες της Ρώμης
Η δήμαρχος της Ρώμης αποφάσισε να απαγορέψει το αλκοόλ από τους δρόμους της πόλης για να προστατέψει τα ήσυχα καλοκαιρινά βράδια.

Η Ιταλία είναι διάσημη για το κρασί της και τις πλατείες της αλλά η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, αποφάσισε ότι αυτά τα δύο απαγορεύεται να συνδυαστούν φέτος το καλοκαίρι. Η δήμαρχος απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, λέγοντας ότι δε θέλει να «καταστραφούν» τα καλοκαιρινά βράδια.

Η απαγόρευση, που τέθηκε σε εφαρμογή το περασμένο Σαββατοκύριακο, απαγορεύει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Από τις 10 έως τα μεσάνυχτα απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε γυάλινα μπουκάλια και από τα μεσάνυχτα και μετά απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ ανεξαρτήτως του μπουκαλιού που περιέχεται.

«Δεν θέλουμε τα καλοκαιρινά βράδια στη Ρώμη να καταστρέφονται από επεισόδια που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ», δήλωσε η δήμαρχος.

Απαγορεύεται επίσης η πώληση αλκοολούχων ποτών από τις 10 το βράδυ.

Πάνω από 500 πρόστιμα επιβλήθηκαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την αστυνομία, 37 εκ των οποίων μόνο το Σάββατο.

Όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση θα πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θα πωλούν αλκοόλ μετά την επιτρεπόμενη ώρα θα αντιμετωπίζουν ακόμα πιο αυστηρό πρόστιμο ύψους 280 ευρώ.

Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για όλες τις ρωμαϊκές συνοικίες, εκτός από τη βορειοδυτική περιοχή της Οτάβια.

Πηγή: reader.gr