Η πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν κι ακόμα μία viral χειραψία (pics & vid)

Gazzetta team
Η πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν κι ακόμα μία viral χειραψία (pics & vid)
O Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ναι. Η χειραψία τους έγινε viral.

Κάθε φορά που δίνει το χέρι του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί θέμα συζήτησης. Από την «σκληρή» χειραψία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, μέχρι τη χειραψία που δεν έγινε ποτέ με την Άνγκελα Μέρκελ.

Αυτή την φορά όλα τα ΜΜE σχολιάζουν το βλέμμα που «καρφώνει» του κυρίαρχου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος κάνει θεωρίες... συνωμοσίας:

Σε θερμό κλίμα η πρώτη συνάντηση

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε δύο ώρες και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε «τιμή του» να συναντά, για πρώτη φορά, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι αναμένει να συμβούν θετικά πράγματα στις σχέσεις των δύο χωρών τους.

«Ο Πούτιν και εγώ έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, καθισμένος δίπλα στον Ρώσο ηγέτη τον οποίο συνάντησε στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

«Είχαμε κάποιες πολύ, πολύ καλές συνομιλίες. Θα μιλήσουμε τώρα και προφανώς αυτό θα συνειστεί. Αναμένουμε να συμβούν πολλά πολύ θετικά πράγματα για τη Ρωσία, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για κάθε ενδιαφερόμενο. Και είναι τιμή να βρίσκομαι μαζί σας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν, μέσω διερμηνέα, σχολίασε ότι μολονότι οι δυο τους έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, η τηλεφωνική επικοινωνία δεν αρκεί και χαρακτήρισε σημαντική τη διμερή αυτή συνάντηση.

«Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω αυτή η συνάντηση να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Οι δύο ηγέτες έχουν συνομιλήσει τηλεφωνικά τέσσερις φορές αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τραμπ, τον περασμένο Ιανουάριο.