H Αθηνά Ωνάση επενδύει 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Gazzetta team
H Αθηνά Ωνάση επενδύει 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
Η Αθηνά Ωνάση φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει ένα τεράστιο ο χρηματικό ποσό στη χώρα μας προκειμένου να φτιάξει το δικό της κέντρο ιππασίας.

H είδηση που ανέφερε ότι η Αθηνά Ωνάση σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα, έγινε γνωστή με ενθουσιασμό αλλά και αρκετές επιφυλάξεις, καθώς τα τελευταία χρόνια η σχέση της Αθηνάς Ωνάση με τη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη, αφού η μοναδική εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση έχει κόψει κάθε δεσμό.

Αφού πούλησε τον Σκορπιό, στον οποίο δεν ερχόταν ούτως ή άλλως, η 31χρονη δεν επισκέπτεται ποτέ την Ελλάδα. Το μόνο που «μαρτυρά» την ελληνική καταγωγή της, εκτός φυσικά από το επίθετο του παππού της, είναι το γεγονός ότι στους ιππικούς αγώνες που παίρνει μέρος, διαγωνίζεται εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Splash

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η Αθηνά Ωνάση θέλει να επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην χώρα μας προκειμένου να φτιάξει το δικό της κέντρο ιππασίας στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Αθηνά αναζητά μια μεγάλη έκταση -μεγαλύτερη των 50 στρεμμάτων στα Μεσόγεια της Αττικής προκειμένου να την αξιοποιήσει για τη μεγάλη αγάπη της, τα άλογα.

Η Ελληνίδα κληρονόμος, φέρεται να θέλει να δημιουργήσει εκεί ένα σύγχρονο ιδιωτικό συγκρότημα ιππασίας στην Ελλάδα το οποίο θα περιλαμβάνει στάβλους, προπονητικές εγκαταστάσεις αλλά και μια υπερπολυτελή λέσχη, στην οποία θα συναντιούνται όλοι οι Έλληνες λάτρεις της ιππασίας.

Splash

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του «Secret», ο χώρος που θέλει να αξιοποιήσει είναι το υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Κέντρο που διαθέτει ο Δήμος Μαρκόπουλου. Πρόκειται για το συγκρότημα «Απολλώνιο» στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο οποίο υπάρχει διακριτικότητα και ασφάλεια και ζουν εκεί πολλές προσωπικότητες της χώρας.

«Θα μπορούσε μεταξύ άλλων κέντρων ιππασίας η Αθηνά να φτιάξει το δικό της προπονητικό κέντρο κοντά στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, καθώς διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να φτιάξει το δικό της χώρο, αλλά και να τον συντηρήσει» τόνισε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

Splash

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το κόστος μίας τέτοιας επένδυσης αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αθηνά Ωνάση δεν θα κάνει μόνο τις εμφανίσεις της στα ελληνικά χώματα αλλά θα είναι και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και ίσως αυτό αποτελεί το κίνητρό της να ενδυναμώσει την παρουσία της στην ομοσπονδία.

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2006 η Αθηνά και ο τότε σύζυγός της Αλβάρο είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις στον Μαρκόπουλο και αμφότεροι είχαν δηλώσει ενθουσιασμένοι.

Πηγή: thetoc.gr