Ισραήλ: Αντίποινα του στρατού στο συριακό καθεστώς

Gazzetta team
Ισραήλ: Αντίποινα του στρατού στο συριακό καθεστώς
Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι ένας όλμος έπληξε μια περιοχή στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν την οποία ελέγχει το Ισραήλ. «Οι δυνάμεις ανταπέδωσαν και στοχοθέτησαν τη θέση του συριακού στρατού από την οποία εβλήθη ο όλμος», πρόσθεσε.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν εκ νέου θέσεις των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος απόψε, ανταποδίδοντας πυρά που προήλθαν από το συριακό έδαφος και έπεσαν στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν· πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο επεισόδιο από το Σάββατο.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι ένας όλμος έπληξε μια περιοχή στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν την οποία ελέγχει το Ισραήλ. «Οι δυνάμεις ανταπέδωσαν και στοχοθέτησαν τη θέση του συριακού στρατού από την οποία εβλήθη ο όλμος», πρόσθεσε η ίδια.

Ο όλμος έπληξε την περιοχή ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκεπτόταν την Κατσρίν, μια πόλη που βρίσκεται σε έναν άλλο τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά.

«Καθώς μιλούσα, τόνισα ότι δεν θα ανεχθούμε αδέσποτα ή εσφαλμένα πυρά και θα τα ανταποδίδουμε όλα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, αδέσποτα πυρά από τη συριακή πλευρά έπεσαν στο έδαφός μας και ο στρατός ήδη αντεπιτέθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο συντηρητικός πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Αν κάποιος μας επιτίθεται, αντεπιτιθέμεθα. Αυτή είναι η πολιτική μας και θα συνεχίσουμε να την εφαρμόζουμε», επέμεινε ο Νετανιάχου.

Πηγή: protothema.gr