Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη (29/6)

Gazzetta team
Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη (29/6)
Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας για την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι των Δήμων, δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για την υπόθεσή τους, θεωρώντας πως προσπαθεί απλά να μεταφέρει το πρόβλημα στους Δημάρχους. Αυτός είναι και ο λόγος που αν και η νομοθετική ρύθμιση πέρασε από τη Βουλή, η Εκτελεστική Επιτροπή, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία, εξηγούσε το σκεπτικό με το οποίο αποφάσιζε τη συνέχεια των κινητοποιήσεών της, τονίζοντας πως «Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας».

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα».

Γύρω από το θέμα αυτό, ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την ψήφο της ΔΑΚΕ υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Η ηγεσία της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αρνείται κατηγορηματικά πως ευθύνεται για τη συνέχιση παρά την θετική της ψήφο, καθώς όπως τονίζουν τα στελέχη της, αποτελούν μειοψηφία στο όργανο.

Η φημολογία ήθελε πάντως τη συνέχιση των κινητοποιήσεων να αποφασίζεται «για την τιμή των όπλων» και από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι να γυρνούν στις θέσεις τους για να προχωρήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αποφασίζει αναστολή των κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη πάντως, στην Αθήνα, συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στους Στύλους Ολυμπίου Διός, μετά από κάλεσμα της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων και με πορεία διέσχισαν τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το πανό με το οποίο πορεύτηκαν εξηγούσε στους τουρίστες πως για τα σκουπίδια που βλέπουν, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά «η κυβέρνηση που τους απολύει».

Πηγή: reader.gr