Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ ετοιμάζει για την Google η Κομισιόν

Gazzetta team
Πρόστιμο 1 δισ. ευρώ ετοιμάζει για την Google η Κομισιόν
Πρόστιμο-ρεκόρ που θα υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ αναμένεται να επιβάλει μέσα στις επόμενες 24 ώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Google, σύμφωνα με όσα γράφουν «Financial Times» και «Wall Street Journal».

Η Κομισιόν εκτιμά πως η εταιρεία εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση που κατέχει στην online αναζήτηση ώστε να ωθεί χρήστες στην υπηρεσία αγορών Google Shopping, δημιουργώντας ένα αθέμιτο περιβάλλον σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Οι Βρυξέλλες διεξάγουν ακόμα δύο ξεχωριστές έρευνες σε βάρος της Google.

Η υπόθεση του Google Shopping μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον τρόπο λειτουργίας του αμερικανικού κολοσσού στην τεράστια αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς στο στόχαστρο της Επιτροπής βρίσκεται ουσιαστικά η σύνδεση της μηχανής αναζήτησης της Google με το υπόλοιπο «οικοσύστημα» κερδοφόρων υπηρεσιών που προσφέρει.

Η Google ούτως ή άλλως αναμένεται να προσβάλει κάθε επιβολή προστίμου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, παρατείνοντας τη διαμάχη με την Ε.Ε. για αρκετά χρόνια.

Εάν το ποσό του 1 δισεκ. ευρώ επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της η Ε.Ε. για υποθέσεις μονοπωλιακής συμπεριφοράς. Το ρεκόρ, ύψους 1,06 δισεκ. ευρώ, ανήκει έως τώρα στην επίσης αμερικανική εταιρεία Intel.

Πηγή: insider.gr